Categorieën beginnend met M


Items beginnend met M

Materiaal reserveren

Als Sint-Amandse vereniging kan je voor het organiseren van allerlei activiteiten materiaal lenen zoals podiumelementen, signalisatieborden, stoelen, bekers, tafels, tentjes, enzovoort. De ondersteuning geldt enkel voor erkende Sint-Amandse verenigingen.

Meldpunt discriminatie

Het Meldpunt Discriminatie Antwerpen maakt deel uit van het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Hierdoor kunnen melders zich tot elk meldpunt in Vlaanderen richten. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum is een onafhankelijke interfederale openbare instelling gespecialiseerd in het gelijkekansenbeleid en het non-discriminatiebeleid. De opdracht, gebaseerd op de mensenrechten, is om gelijke kansen en rechten voor alle burgers te bevorderen en om discriminatie te bestrijden. Het voert die opdracht uit met het oog op gemeenschapsontwikkeling en in een geest van dialoog, samenwerking en respect.

Meldpunt misbruik, geweld en kindermishandeling

Maak je zelf geweld mee? Ben je bezorgd om iemand anders of zit je met een vermoeden van geweld? Heb je ooit geweld meegemaakt? Ben je bang dat je soms je zelfbeheersing kwijt raakt en iemand ongewenst pijn doet?
Doe je mee met een groep pesters en voel je je daar schuldig over?

Meldpunt vereenzaming

Voel je je eenzaam? Jong of oud, het kan iedereen overkomen. Misschien herken je deze situatie, bij jezelf of bij iemand die je kent? Dan kan je beroep doen op het meldpunt Vereenzaming of gewoon contact opnemen met iemand van het Sociaal Huis.

Meldpunt zelfmoord

Dringend nood aan een gesprek? Je kent iemand die een zelfmoordpoging heeft ondernomen?Je hebt iemand verloren door zelfdoding?Je kent iemand die aan zelfmoord denkt? 1813 is het noodnummer dat je dag en nacht kunt bellen, 7 dagen op 7, om te praten over zelfmoord. De vrijwilligers gaan iedere avond online van 19 tot 21.30 uur.

Met de klas naar de bib

Met de klas naar de bib ? Het kan. Kleuters en leerlingen van de lagere scholen uit Sint-Amands kunnen terecht in de bibliotheek. Afspraken worden vastgelegd bij het begin van het schooljaar.

Mijn eigen zaak starten

Een bloeiende, redabele onderneming, dit is waar elke starter van droomt. Zakelijk succes komt niet bij toeval. Het moet degelijk worden voorbereid. Die voorbereiding begint nog voor de onderneming wordt opgestart.

Milieuvergunningen

Door VLAREM (Vlaams reglement op de Milieuvergunningen) worden bedrijven onderworpen aan een vergunningsplicht (1° of 2° klasse) of meldingsplicht (3° klasse). Bedrijven dienen na te gaan of er activiteiten worden uitgeoefend waarvoor een milieuvergunning verplicht is.

Minder mobielen centrale

MMC is een vervoerdienst waarbij vrijwilligers met hun eigen wagen het vervoer doen van mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Mobiel verkeerspark - dodehoekkoffer - fietskoffer

Deze materialen kunnen door de scholen van Sint-Amands uitgeleend worden.

Mobilhomeparking

Steeds meer en meer toeristen vinden hun weg naar Sint-Amands. Sommigen onder hen komen met de mobilhome. Om je mobilhome veilig te parkeren op een plaats waar je ook water kan nemen, kan je terecht in de Emile Verhaerenstraat. hier zijn twee parkeerplaatsen voorzien voor mobilhomes waar je 48 u. kan stationeren.

Molenmuseum

In het Molenmuseum kom je alles te weten over de molen doorheen de geschiedenis.

Het Molenmuseum is een onderdeel van het Centrum voor Molinologie. Het centrum bestudeert de molen in al zijn aspecten en wil kennis over de molen vergaren en verspreiden.

Mountainbikenetwerk Rivierenland

Dit netwerk omvat de mountainbikeroutes van Bornem, Puurs, Sint-Amands, Willebroek en Hamme.

Musea en bezienswaardigheden

  1. Emile Verhaerenmuseum
  2. D'Oude Galerij
  3. Sahara Art Stones

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be