Strijkpunt Spoor2

Ziet u er ook tegen op om die gigantische berg strijk weg te werken? Hebt u het gevoel dat u iets beter te doen heeft dan uren te strijken? Een helpende hand bij uw strijk, iets waar veel mensen stiekem naar op zoek zijn. Die helpende hand is dichter bij dan u denkt. Het strijkatelier van Spoor2 en OCMW Sint-Amands slaan de handen in elkaar en hebben een strijkpunt opgericht in het Sociaal Huis van het OCMW van Sint-Amands.

Wij (OCMW Sint-Amands en Spoor2) besparen u veel tijd door uw wasmanden voor u weg te werken, en dit op een professionele manier.

Voorwaarden

Personen die hulp wensen bij hun strijk. Deze dienstverlening is bestemd voor inwoners en niet-inwoners van Sint-Amands.

Procedure

U kan uw strijkmand tijdens de openingsuren van het OCMW binnenbrengen bij de medewerker van het onthaal. Het strijken van uw mand gebeurt in het strijkatelier van Spoor2 in Hamme. Dat wil zeggen dat u uw strijkmand kan afgeven aan het onthaal van het OCMW, dat uw strijkmand vervoerd wordt naar de strijkdienst in Hamme en perfect in de plooi weer richting het OCMW van Sint-Amands gaat. Waar u uw strijkgoed terug kan komen ophalen wanneer het u past.

Spoor2 zal in aanvankelijk 3x per week de strijk ophalen in het strijkpunt (op maandag, woensdag en vrijdag). De binnengebrachte manden kunnen terug opgehaald worden na de 2de ophaalbeurt volgend op het moment dat de mand werd binnengebracht. De wachttijd tussen het brengen en afhalen van het strijkgoed bedraagt twee tot drie dagen. Tijdens zeer drukke periodes kunnen we u vragen een aantal dagen langer geduld te hebben. De klant wordt per sms op de hoogte gebracht wanneer de mand gestreken is en terug beschikbaar is in het OCMW.

Wat meebrengen

U moet uw strijk binnenbrengen in een strijkmand. Deze manden mogen echter niet te vol zijn. Te volle manden zorgen er immers voor dat deze niet in de rekken kunnen gestapeld worden. De mand mag dus niet tot over de rand gevuld worden. Gelieve hier rekening mee te houden en eventueel meerdere manden binnen te brengen. Het te strijken goed moet droog zijn. Er mogen geen natte stukken binnengebracht worden. Kledingstukken die beschadigd of vuil zijn worden niet gestreken. Enkel wanneer de klant schriftelijk toestemming geeft, worden deze stukken gestreken.

Indien er kledingstukken op kapstok moeten gehangen worden, is het altijd goed om zelf kapstokken mee te brengen. Indien u even zonder zit, leent Spoor2 u deze wel. We vragen wel deze terug te brengen bij de volgende mand.

Bedrag

Betalen kan met dienstencheques (papieren of elektronische) of factuur. Als erkend dienstenchequebedrijf werkt Spoor2 met een minutensysteem, volgens het principe "1 dienstencheque = 60 minuten strijken". Alle kledingstukken hebben hun eigen vastgestelde aantal minuten. Per begonnen uur dient u een dienstencheque af te geven. Een eventueel tegoed van het aantal minuten gaat zeker niet verloren. Deze tegoed-minuten worden vermeld op uw factuur en blijven 1 jaar geldig.

 

Sociaal Huis
052 39 98 87

Deel dit artikel

Gemeente Sint-Amands

Maandag 9 u. - 12 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag  9 u. - 12 u.  |  13.30 u. - 16 u.
Donderdag 9 u. - 12 u.  |  17.30 u. - 19 u. *
Vrijdag 9 u. - 12 u.  

* = Enkel dienst bevolking & burgerlijke stand, milieudienst en dienst ruimtelijke ordening.

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 052 39 98 60 / e-mail info@sint-amands.be


Sociaal Huis Sint-Amands

Maandag 9 u. - 12 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 9 u. - 12 u.
Donderdag 9 u. - 12 u. | 17.30 u. - 19 u. (uitgezonderd tijdens schoolvakanties)
Vrijdag 9 u. - 12 u.    

Hekkestraat 9, 2890 Sint-Amands
tel 052 39 98 60 / e-mail sociaalhuis@sint-amands.be