Over en tweer

De Over en tweer is een bus uitgerust met een rolstoellift die op weekdagen tussen 8 en 18 u. wordt ingezet voor individueel vervoer.

Een rit moet minstens drie werkdagen en maximum tien werkdagen op voorhand worden aangevraagd. De chauffeur helpt je in- en uitstappen, maar is geen begeleider. De betaling van de ritten doe je na het ontvangen van een factuur.

Wie

Voor inwoners van Sint-Amands met een vervoersprobleem, namelijk personen:

  • die minder mobiel zijn of die geen of beperkte toegang hebben tot het openbaar vervoer
  • die om één of andere reden geen gebruik kunnen maken van andere diensten zoals de MMC, Rolkar, Rivierenland, belbus ...

Procedure

Je moet je eerst laten registreren als gebruiker. Je kan dat doen bij de medewerker van het Sociaal Huis van Bornem (Broekstraat 40B) of telefonisch op het nummer 03 899 04 19. Je kan dit ook per mail aanvragen op aangepastvervoer@bornem.be Nadien vraag je ook je ritten persoonlijk, telefonisch of per e-mail aan.

Prijs

Je betaalt geen lidgeld. Per rit binnen Sint-Amands wordt een vast bedrag van 6 euro per persoon betaald (heen en terug op dezelfde dag). Als je je laat vergezellen door een begeleider, betaalt je begeleider ook 6 euro per rit. Een begeleider moet niet geregistreerd worden. Voor ritten tussen Sint-Amands en Bornem wordt een vast bedrag van 9 euro per persoon betaald (heen en terug). Als je je laat vergezellen door een begeleider betaalt je begeleider ook 9 euro per rit (heen en terug). Voor verplaatsingen buiten Sint-Amands en Bornem wordt per persoon een kilometervergoeding aangerekend volgens de tarieven van de Minder Mobielen Centrale.

 

Sociaal Huis
Dienst Thuiszorg
052 39 98 98
thuiszorg@sint-amands.be

 

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be