Minder mobielen centrale

MMC is een vervoerdienst waarbij vrijwilligers met hun eigen wagen het vervoer doen van mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Wat

De Minder Mobielen Centrale is een vervoerdienst waarbij vrijwilligers met hun eigen wagen het vervoer doen van mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Dit kan zowel binnen als buiten Sint-Amands in het kader van bv.: een doktersbezoek, een bezoek aan familie of vrienden, een namiddag winkelen, ...

De MMC kan echter niet als dringend ziekenvervoer worden gebruikt. Sommige chauffeurs kunnen een opplooibare rolstoel meenemen. Mensen die zittend in de rolstoel moeten worden vervoerd, kunnen geen gebruik maken van de MMC.

Een rit moet minstens 2 werkdagen op voorhand worden aangevraagd. Eén van de chauffeurs komt je ophalen en brengt je ook weer terug op het afgesproken uur. De chauffeur blijft tussendoor op je wachten tenzij de wachttijd te lang is. Je betaalt de chauffeur onmiddellijk als je terug thuis komt. Tijdens de ritten ben je verzekerd, tenminste als je de rit officieel hebt aangevraagd bij de verantwoordelijke.

Wie

Voor inwoners van Sint-Amands met een vervoersprobleem, namelijk personen:

  • die geen eigen wagen kunnen gebruiken
  • die geen gepast vervoersmiddel hebben
  • die geen of beperkte toegang hebben tot het openbaar vervoer
  • van wie het inkomen niet meer is dan het dubbele van het leefloon

Procedure

Aanvragen doe je via de verantwoordelijke van de MMC. Zij zal een woordje extra uitleg geven en indien nodig een afspraak maken. Je wordt effectief lid na het voorleggen van een attest van inkomen en het betalen van je lidgeld. De dagelijks verantwoordelijke van de MMC doet de coördinatie voor de inwoners van Sint-Amands en Bornem en zetelt in het Sociaal Huis van Bornem (Broekstraat 40B). Je kan daar elke werkdag van 9 tot 12 u. en van 13.30 tot 16.30 u. met al je vervoersvragen terecht op het telefoonnummer 0493 69 15 15. Vervoersvragen kunnen ook per mail aangevraagd worden op aangepastvervoer@bornem.be

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be