Budgetbeheer

Luk het je niet om de eindjes aan mekaar te knopen. Je hebt schulden en misschien kreeg je al heel wat aanmaningen tot betaling in je brievenbus.

Voorwaarden

Je bent inwoner van Sint-Amands en hebt heel wat schulden. Je zoekt een manier om deze af te betalen en toch je dagelijkse uitgaven te blijven doen. Om zeker te zijn dat je elke maand genoeg overhoudt, wil je het beheer van je schulden en inkomsten door iemand van het Sociaal Huis laten doen.

Procedure

Je maakt een afspraak met een medewerker van de sociale dienst. Samen brengen we je financiële situatie in kaart. Onze medewerker maakt afspraken met je schuldeisers. Op basis hiervan wordt een haalbaar afbetalingsplan opgesteld. Je blijft genoeg geld overhouden om je leefkosten van te betalen.

Onze medewerker beheert je inkomen. Er wordt een budgetbeheerrekening geopend op jouw naam. Onze medewerker gebruikt die rekening om betalingen te doen. Aan de budgetbeheerrekening wordt een afnamerekening gekoppeld, waarop onze medewerker je leefgeld zal storten.

Al onze medewerkers hebben beroepsgeheim. Zij mogen met anderen niet spreken over wat zij zien en weten over jou, je gezin of over andere klanten. Jouw privéleven wordt door ons gerespecteerd, daar kan je op rekenen.

Wat meebrengen

Alle documenten die nodig zijn om je financiële situatie in kaart te kunnen brengen. Onze medewerker helpt je daarbij.

 

Sociale dienst

socialedienst@sint-amands.be

052 39 98 87

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be