Bejaardenwoningen

Het OCMW verhuurt 18 bejaardenwoningen gelegen op de site aan het Kouterpark. De woningen zijn per twee geschakeld en bevinden zich in een groene omgeving.

Indien uw huidige woning niet meer is aangepast aan uw wensen en mogelijkheden: uw woning is te groot geworden, het onderhoud van de tuin wordt te zwaar, u slaapt op de verdieping, u woont te ver van het centrum, ... dan kan een bejaardenwoning voor u de oplossing zijn.

Een bejaardenwoning is een kleine woning met living, keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte. De bejaardenwoningen kunnen naar eigen smaak aangekleed worden. De woningen staan open voor koppels of alleenstaanden. Op de site van het OCMW hebben de bewoners toegang tot woonzorgcentrum 'Ter Schelde' waar zij gebruik kunnen maken van een aantal diensten (kapper, cafetaria, ...).

Voorwaarden:

Een kandidaat-bewoner moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  1. minimum 60 jaar zijn op datum van aanvraag
  2. voldoen aan de inkomensvoorwaarde: het inkomen mag niet hoger zijn dan de bovengrenzen van de sociale huisvestingsmaatschappijen
  3. in eerste instantie wordt voorkeur gegeven aan inwoners van Sint-Amands

Procedure:

Kandidaat-bewoners die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich inschrijven op de wachtlijst van de bejaardenwoningen. De kandidaat-bewoner wordt gecontacteerd wanneer hij/zij bovenaan de wachtlijst staat.

Bedrag:

De huurprijs wordt bepaald aan de hand van het inkomen van de kandidaat-bewoner. Het kadastraal inkomen wordt meegeteld tot 5 jaar na verkoop van het onroerend goed.

 

Sociaal Huis
Dienst Huisvesting
052 39 98 94
huisvesting@sint-amands.be

 

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be