Items beginnend met K

Kaaifeest

Jaarlijkse Kaaifeest.

Kadaster

De administratie van het kadaster houdt een openbaar register bij waarin alle onroerende zaken zijn opgenomen met de daarop gevestigde rechten.

Kampvervoer jeugdverenigingen

Erkende jeugdverenigingen die minimum vier dagen op kamp gaan kunnen voor het transport van materiaal beroep doen op het gemeentebestuur.

Kapvergunningen

Kappen van alleenstaande bomen, van bomen in bossen of ontbossing

Kids-ID

De Kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. Ze is verplicht voor reizen binnen Europa en naar enkele niet-Europese landen.

Andere voordelen en mogelijkheden:

  • Elektronische identificatie mogelijk vanaf 6 jaar
    • Veiliger surfen en chatten op internet
    • Lidkaart van de bib, sportclub of …
  • Vermelding ‘Contact met de ouders’ (+32 (0)78 150 350), 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar. Met de code die je per post opgestuurd krijgt kan je een lijst van telefoonnummers samenstellen die gebeld kunnen worden als je kind in nood is. Gebruik van de lijst is niet verplicht.

Kind erkennen

De erkenning van een kind is een verklaring waarbij een persoon bevestigt dat er een band van vader/meemoeder of moederschap bestaat tussen zichzelf en het aangewezen kind.

Klachten en meldingen

In Sint-Amands besteden we aandacht aan jouw mening. Heb je een suggestie? Ben je over iets ontevreden? Heb je een klacht? Laat het ons weten.

Kleuterparadijs Sint-Amands

Onze sportdienst organiseert jaarlijks een kleuterparadijs in de sporthal.

Kopiëren, printen, scannen

In de bib kan je zelf kopiëren. Kies je voor zwartwit of kleur? A4 of A3 papier? Enkelzijdig of dubbelzijdig kopiëren? Het kan allemaal. 

Korting om medische redenen bij vaste afvalbijdrage

Vanaf 1 januari 2014 betaalt ieder gezin een vaste bijdrage voor afvalbeheer in onze gemeente van 54 euro per jaar.  Is er jou een incontinentieforfait toegekend door het RIZIV of door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) of heb je een andere medische reden zoals nierdialyse aan huis, stomapatiënt... waardoor je extra verzorgingsmateriaal gebruikt dan krijg je een korting op de afvalbijdrage van 24 euro.

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be