Aanvraag omgevingsvergunning

Aanvraag omgevingsvergunning, ingediend door nv Etablissementen J. Maes, Reedonk 12 te 2880 Bornem, bij de deputatie van de provincie Antwerpen.

De aanvraag heeft betrekking op volgende stedenbouwkundige handelingen:
het bouwen van een onbemand tankstation (tankstation, CNG-installatie en bovengrondse constructie).

Lees meer

Denk mee over de toekomst van CC de Kollebloem

Neem deel aan onze BrainBrunch op 28 januari en teken de toekomst van cultuurcentrum de Kollebloem mee uit.
2018 wordt het jaar van verandering en vernieuwing in Puurs en Sint-Amands en bij uitbreiding in onze nieuwe gemeente. Nieuwe mogelijkheden dienen zich ook aan in CC de Kollebloem. In het najaar kunnen we eindelijk terecht in de nieuwbouw.


Onze droom voor meer aanbod voor meer mensen komt stilaan tot leven. We hopen dat onze droom ook jouw droom is. Je hebt ongetwijfeld ook wilde ideeën of concrete voorstellen voor de invulling van onze ruimere infrastructuur.

Lees meer

Heidestraat afgesloten wegens weg- en rioleringswerken

Op 12 januari begint aannemer Audebo aan het laatste gedeelte van de riolerings- en wegenwerken in het centrum van Sint-Amands.
Vanaf 12 januari sluiten we hiervoor de Heidestraat volledig af.
Omleiding is in beide richtingen voorzien via Wilgenweg – Pandgatheide - Keten – Buisstraat. Fietsers kunnen steeds via Buisstraat en wegje naast het spoor hun weg vervolgen.
Einde van de werken is voorzien tegen het bouwverlof van 2018.

Meer info
Dienst Werken en Mobiliteit
mobiliteit@sint-amands.be, 052 85 80 23

Naar musical "40-45" aan de helft van de prijs

Studio 100 gaat zijn grote spektakel-musical 40-45 opvoeren in Puurs, meer bepaald in het voormalige H&M gebouw in het industrieterrein aan het Schoonmansveld langs de A12. 

Samen met Studio 100 heeft de gemeente Puurs een actie uitgewerkt waarbij alle inwoners van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands tickets aangeboden worden aan de helft van de prijs.

Dit voordeeltarief geldt voor de avant-premièrevoorstellingen op 6 oktober 2018. Inwoners van de nieuwe fusiegemeente krijgen als eerste het spektakel te zien! Om aan zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om tickets te boeken, kan je het aantal tickets bestellen volgens het aantal inwonende gezinsleden.

Vanaf 3 februari 2018: start verkoop tickets aan 50% voor inwoners van Puurs en Sint-Amands.

Wijk-werken Rivierenland vervangt PWA-systeem

Op 1 januari 2018 gaat wijk-werken van start in regio Rivierenland. Dertien gemeenten slaan hiervoor de handen in elkaar. Ook in Puurs wordt er nauw samengewerkt met VDAB, OCMW, IGEMO en alle andere betrokken gemeenten om van wijk-werken Rivierenland een succes te maken.

Wat is wijk-werken?

Wijk-werken vervangt het huidige PWA-systeem, waarin personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bijklussen bij verschillende organisaties en privépersonen. Wijk-werken zet in grote lijnen dit werk voort. Het grootste verschil met PWA is dat wijk-werkers voorbereid worden om de stap richting arbeidsmarkt te maken. Concreet kunnen zij via verschillende klusjes ervaring opdoen en de juiste competenties bijschaven om uiteindelijk (al dan niet voltijds) aan de slag te gaan.

Lees meer

Gemeente Sint-Amands

Maandag 9 u. - 12 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag  9 u. - 12 u.  |  13.30 u. - 16 u.
Donderdag 9 u. - 12 u.  |  17.30 u. - 19 u. *
Vrijdag 9 u. - 12 u.  

* = Enkel dienst bevolking & burgerlijke stand, milieudienst en dienst ruimtelijke ordening.

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 052 39 98 60 / e-mail info@sint-amands.be


Sociaal Huis Sint-Amands

Maandag 9 u. - 12 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 9 u. - 12 u.
Donderdag 9 u. - 12 u. | 17.30 u. - 19 u. (uitgezonderd tijdens schoolvakanties)
Vrijdag 9 u. - 12 u.    

Hekkestraat 9, 2890 Sint-Amands
tel 052 39 98 60 / e-mail sociaalhuis@sint-amands.be