Speelterreinen

Spelen in je eigen wijk of toch heel dicht in je buurt? Het kan! Sint-Amands heeft een heel groot aantal speelterreinen waar de kinderen kunnen en vooral mogen spelen! Maar ook skaten kan je in Sint-Amands.

Speeltuinen

Sint-Amands

  • Kruidtuin
  • Sporthal: aan de sporthal werd in 2006 een nieuwe speeltuin aangelegd. Deze is opgedeeld in twee, waarvan een gedeelte voor 6-12 jarigen en een deel dat zich richt tot de -6 jarigen. De oudsten kunnen ravotten, klauteren en glijden. Op het terrein kunnen de kleinsten tot 6 jaar spelen. De ingang van deze speeltuin ligt vlak onder het terras van de cafetaria van de sporthal zodat de ouders hun spelende kinderen niet uit het oog verliezen als ze genieten van een frisse pint. De omgeving van de speeltuinen is de aangewezen plek voor het creëren van een rust- en verpozingsplaats voor wandelaars en fietsers, een ontmoetingsplaats voor de buurt en een lummelhoek voor de jeugd.
  • Bundersgracht: sinds het voorjaar van 2011 kunnen de kinderen ravotten op de speeltoestellen in de nieuwe verkaveling Bundersgracht.

Oppuurs

  • Bieshuizen: deze speeltuin heeft een groot ravotveld met onder andere een voetbaldoel, een bandschommel, een buis en een wip. Bovendien is er in 2009 een fantastisch combinatoetoestel geplaatst waarop 4-10 jarigen naar hartenlust kunnen glijden, springen, hangen in hun vissershutje en hun klimvaardigheden uitgebreid kunnen testen. Op hetzelfde terrein staat ook een nieuwe schommel met twee zitjes (waarvan één babyzitje) waar kinderen van 2-10 jaar zich al zwevend in de lucht kunnen uitleven.

Lippelo

  • Broekstraat: nadat er in 2009 op dit terrein reeds een zeer mooi combinatietoestel voor onze kleinsten werd geplaatst, werd nu ook in 2011 de speeltuin uitgebreid en vernieuwd met een speeltoestel ideaal voor iets oudere kinderen die houden van een beetje avontuur en hindernissen. Bovendien werd op het terrein ook een nieuwe combinatieschommel (gewoon zitje + babyzitje) geplaatst, waardoor ook de allerkleinsten op een veilige manier door de lucht kunnen zweven. Ook de andere, reeds bestaande speeltuigen zoals de bandschommel, de buis, de wip, ... verzekeren nog steeds veel fun!

Skateterrein

  • Parking Amandus: aan de parking van restaurant Amandus (in de Amandusdreef) staan 3 skate-toestellen. Twee quarterpipes en een funbox staan klaar om de skateboarden te trotseren.

 

Dienst Jeugd
052 39 98 77
jeugddienst@sint-amands.be

 

Deel dit artikel

Gemeentehuis Sint-Amands

Maandag 13.30 u. - 16 u.    
Dinsdag 9 u. - 12 u.    
Woensdag 13.30 u. - 16 u.
Donderdag 16 u. - 19 u.
Vrijdag 13.30 u. - 16 u.  

Livien Van der Looystraat 10, 2890 Sint-Amands
tel 03 203 2700 / e-mail info@puursam.be