Groep van assistentiewoningen Ten Dijke

De groep van assistentiewoningen Ten Dijke bestaat uit 20 moderne assistentiewoningen. Een assistentiewoning is een aangepaste woning voor senioren waar de bewoner beschermd maar zelfstandig woont en zo nodig beroep kan doen op dienstverlening op maat.

Indien uw huidige woning niet meer is aangepast aan uw wensen en mogelijkheden: uw woning is te groot geworden, het onderhoud van de tuin wordt te zwaar, u beschikt niet over aangepast sanitair, u slaapt op de verdieping, u woont te ver van het centrum, ... dan kan een assistentiewoning voor u de oplossing zijn.

In een assistentiewoning zijn er moderne veiligheidsvoorzieningen, aangepast sanitair en een oproepsysteem voor medische noodsituaties. De assistentiewoningen kunnen naar eigen smaak aangekleed worden. Door het meebrengen van eigen meubilair wordt onmiddellijk een thuisgevoel gecreëerd.

Iedere woning is ongeveer 65 m² groot, heeft een ruime living, keuken, slaapkamer, badkamer met wc en inloopdouche, kleine bergruimte en terras.

Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk en staan open voor koppels of alleenstaanden.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en een afgesloten fietsenberging.

Via een doorgang op de eerste verdieping hebben de bewoners toegang tot woonzorgcentrum 'Ter Schelde' waar zij gebruik kunnen maken van een aantal diensten (kapper, cafetaria, ...).

Voorwaarden:

Een kandidaat-bewoner moet aan volgende voorwaarden voldoen:

1. minimum 65 jaar zijn op datum van aanvraag
  2. voldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig te wonen. Er wordt een doktersattest gevraagd om dit te staven
  3. in eerste instantie wordt voorkeur gegeven aan inwoners van Sint-Amands, daarna komen kandidaat-bewoners van buiten de gemeente aan bod

Procedure:

Kandidaat-bewoners die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich inschrijven op de wachtlijst van de assistentiewoningen. De kandidaat-bewoner wordt gecontacteerd wanneer hij/zij bovenaan de wachtlijst staat.

Bedrag:

De huurprijs bedraagt € 29,68 per dag.

Sociaal Huis
Dienst Huisvesting